KBC

Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen

Boek uw afspraak Nieuwsoverzicht / Gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen

Waarom als zelfstandige kiezen voor een gewaarborgd inkomen?


Kun je als zelfstandige rondkomen met minder dan 55 euro per dag? Natuurlijk niet. Maar wat als je door ziekte of ongeval arbeidsongeschikt bent en je beroepsinkomen verliest? Dan krijg je dankzij de verzekering KBC-Gewaarborgd Inkomen elke maand een uitkering bovenop de uitkering van je ziekenfonds. Tijdens die periode van arbeidsongeschiktheid betalen we ook je premie terug.


Voordelen van KBC-Gewaarborgd InkomenWat is verzekerd?


Dankzij KBC-Gewaarborgd Inkomen kun je tot 80% van je beroepsinkomen verzekeren bij ziekte, ongevallen in je privéleven en arbeidsongevallen (ook op de weg).


Wat is onder andere niet verzekerd?


Arbeidsongeschiktheid die begint, erger of langer wordt doorDe volledige lijst met uitsluitingen vind je in de algemene voorwaarden.


Verzeker je vaste kosten en je leningen


Wanneer je arbeidsongeschikt bent, blijven je vaste kosten en je leningen doorlopen. Daarom kun je bij KBC extra verzekeringen sluiten om je vaste kosten en je leningen te financieren tijdens de maanden dat je niet kunt werken.


Vennootschap? Verzeker ook je omzet


Ben je zelfstandige in een vennootschap? Dan is de kans groot dat je ook de omzet en de winst van je bedrijf ziet dalen tijdens de maanden dat je arbeidsongeschikt bent.


Met KBC-Gewaarborgd Inkomen Omzet vangt je vennootschap omzetverlies op tijdens de periode waarin je als bedrijfsleider arbeidsongeschikt bent. Deze bedrijfsleidersverzekering betaalt tijdens je arbeidsongeschiktheid namelijk uit aan de vennootschap en richt zich vooral naar éénpersoons- en /of managementsvennootschappen.


“Recht om vergeten te worden” voor ex-kankerpatiënten


Sinds 1 februari 2022 past KBC Verzekeringen de Assuralia-gedragscode toe waardoor ex-kankerpatiënten gemakkelijker toegang krijgen tot de verzekering Gewaarborgd Inkomen.


Als je laatste behandeling langer dan 10 jaar geleden is, je in die periode niet arbeidsongeschikt was en je aan de voorwaarden van de gedragscode voldoet, houden we niet langer rekening met je kankerverleden bij de beoordeling van je aanvraag.


Meer details lees je op www.abcverzekering.be.


Goed om wetenJe hebt altijd het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.
Voor een offerte van KBC-Gewaarborgd Inkomen en een berekening van je premie kun je terecht bij je expert Verzekeren.
KBC-Gewaarborgd Inkomen is een product van KBC Verzekeringen NV - Professor Roger Van Overstraetenplein 2 - 3000 Leuven - België
BTW BE 0403.552.563 - RPR Leuven - IBAN BE43 7300 0420 0601 - BIC KREDBEBB
Onderneming toegelaten voor alle takken onder code 0014 (KB 4 juli 1979, BS 14 juli 1979) door de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, België
Een onderneming van de KBC-groepBron: KBC